facebook icon
instagram icon

Copyright © 2020 by BHUF.
All Rights Reserved

seeba badge logo

HUR VI ARBETAR

Vi finns till för våra medlemmar!

Bosniska Hercegovinska ungdomsförbundet i Sverige (BHUF) är ett demokratiskt, multinationellt och politiskt obundet förbund med 9 st styrelsemedlemmar som samlar Bosnisk-Hercegovinska ungdomsföreningar i hela Sverige.

Vi samarbetar med andra organisationer och institutioner. Vi representerar även våra 2372 medlemmar (2019) hos statliga myndigheter i Sverige och Bosnien & Hercegovina. Vi anordnar event, workshops och aktiviteter i form utav sommarläger, skidresor, futsalturneringar, galor och mycket mer. Detta för att samla medlemmarna, med mål att det ska ske ett utbyte av kunskap och stärka relationer, samtidigt som vi är en paraplyorganisation som stöttar de 20 lokala föreningarna i deras aktiviteter. I helhet så arbetar vi med att främja det bosniska språket och utöka individernas kunskap om Bosnien & Hercegovina för det anser vi bygger broar mellan Sverige och Bosnien & Hercegovina, samtidigt som våra medlemmar skapar relationer.

Organisationen får bidrag varje år från statliga myndigheten MUCF (Myndigheten för ungdoms och civilsamhällsfrågor) som hjälper BHUF att bedriva sin verksamhet årligen.